úterý 14. dubna 2009

V Amazonii

Ahoj,

Kdyz uz zas mam pristup k netu tak napisu par vet jak pokracujeme.

V La Merced, odkud jsem psal posledne, jsme si uzili docela absurdnich situaci. Vrcholem bylo, kdyz nas nejaky Indian z pralesa zval na shlednuti autentickych Tyrolskych tancu - bohuzel jsme tuto nabidku museli odmitnout, bylo to trochu z ruky.
Jinak to netancuji Indiani, ale potomci Tyrolanu z asi jedine Rakouske kolonie ve svete, ktera se tady nedaleko nachazi.
Presto nam prijde docela absurdni jet do Peru shlednout Tyrolske tance. I kdyz, kdyby to byla Ceska kolonie, urcite bychom jeli.

Potom jsme pokracovali do Puerto Bermudez.
Auto melo solidni sedmihodinove zpozdeni. Tj. vstali jsme o pul ctvrte, ve ctyri byli pripraveni na odvoz a cekali pred hotelem. Krome nas tam byl jeste nejaky kluk s kytarou, takze jsme hodinu a pul delali Cesko-Peruanskou druzbu. O pul seste nas to prestalo bavit a sli jsme si zase lehnout. Pak jsme vstali v devet a sli se zeptat na terminal co se deje. Tam nas ujistili, ze za chvilku odjizdime. Coz se taky potvrdilo a v jedenact jsme vyjeli.

V Puerto Bermudez jsme bydleli v nadhernem drevenem baraku chlapka jmenem Jesus. Jesus pochazi ze Spanelska a projevuje se na nem syndrom cizincu zijicich v cizi zemi, tj. nadava na Peruance jak muze.
Nicmene barak ma nadherny a bylo nam tam s nim moc fajn. Jeden den jsme s nim podnikli vylet do dzungle. Pravda nic moc jsme nevideli - tj. videli jsme primarni destny prales, pruchozi pouze s macetou, ale i tak to stalo za to. Vedro, vlhko, tropicti brouci, motyli a kvetiny. Pouze jednou Jesus vypadl ze sve role distingovaneho pruvodce a to kdyz vyplasil asi trimetroveho hada (dle jeho slov). My s Hankou jsme ho bohuzel nevideli. Po navratu jsme pokracovali v pleneni Jesusovy zahrady, prece jen neomezene mnozstvi exotickeho tropickeho ovoce nemame kazdy den.

Dnes jsme dojeli do Pucallpy a zitra zkusime najit lod po rece do Iquitos. Chceme se taky zastavit jeste na nejake zvirata v rezervaci po ceste. Od Jesuse mame docela dobry tip, kde to zkusit.
Jinak cesta do Pucallpy byla asi nejhorsi silnice jakou jsme kdy jeli, bahno a vymoly vsude. Meli jsme 4WD Toyotu Hillux, navic specialne upravenou a stejne jsme meli dost problem se sem dostat, jednou bylo bahno tak vysoko, ze proteklo i dovnitr do auta. Jesteze dal pokracujeme lodi.


Vasek

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Ahoj,
a budou zase nejake fotecky? Nejak to flakas ;) A at Vas tam nejaka anakonda nesezere ;)

Beaver řekl(a)...

Toytoy nafotit taky, jsem fanda ! Kazdopadne jeste poznamka k te fotce zeleznicniho mostu - je zcela nezbytne v teto souvislosti zminit, ze planuju navstevu podniku http://www.vytopna.cz/ a tudiz tam pripadne muzeme nekdy spolu na pokec.

Vašek řekl(a)...

Jo jo, flakam to. Ale proste na satelitni telefon a pripojeni na net pres nej jsem jeste nenasetril :)).
Ted uz asi v zadne dzungli nebudeme, tak zkusim psat trochu casteji a stejne tak uploadovat nejake podarene fotky - i kdyz mam pocit ze vetsina z nich potrebuje vyrazny postprodukcni zasah..

Vašek řekl(a)...

Vytopna vypada moc dobre - pokud teda nezajdeme k tomu Richardovi, (i kdyz ty uz vlastne jsi z Zebetina pryc).