středa 4. února 2009

Jak jsem chytil virus a jine vesele prihody

Ahoj vsichni doma,

Vcera jsem si rikal, ze bych mohl zas po nejakem case uploadovat nejake fotky. Jednak se jich spousta za tech par tydnu nahromadila a druhak jsem se chystal vypalit fotky na DVD, zazalohovat, poslat domu do Cech a kartu nasledne vymazat (po asi 2 mesicich).
Tak z techto veci se me nepodarila ani jedna. V prvnim Cybercafe se me pres USB nahral na kartu virus, ktery zabranuje standardnimu zobrazeni obsahu co je na karte. Takze to ani nelze vypalit. Pravdepodobne to nebude zas az tak fatalni, protoze ve fotaku fotky stale vidim a i karta je stale zaplnena z 99%. Pouze ty fily a adresare jakoby zmizeli.
Takze posilam kartu i s obsahem domu mym drahym svagrum k dalsimu pruzkumu. Tady s tim moc manipulovat nemuzu.
Holt jak jsem starej tak jsem blbej. Od ted uz budu kartu vzdycky zamykat.

Krom toho byly minule dny spise smolne. Delali jsme jedno spatne rozhodnuti za druhym, ve snaze usetrit jsme zvolili vzdy drazsi, ale o to delsi cestu. Kupovali jsme drazsi a horsi veci etc. Nebudu to tu moc rozvadet, vesmes to byly drobnosti, ale kdyz se to kupi, tak to cloveku poradne kazi naladu. No vcera to vyvrcholilo tim virem, ktery me tesne pred zalohovanim znepristupnil vsechny fotky za uplynule 2 mesice. Snad to nebude na vzdycky :-( .

K tem hezkym zazitkum patri navsteva parku Los Glaciares, kde jsme ve ctyrech ctyri dny trekovali a z toho jen prvni den prselo a taky navsteva slavneho mistniho ledovce Perito Moreno. Bohuzel uz bez Pavly a Honzy, kteri uz ho videli a odjeli do Torres del Paine (uvidime se s nimi az pozitri).

Byla to vubec podarena akce. Premysleli jsme totiz jak usetrit (kdyz nam ta koruna tak klesa).

Ledovec je asi 80 km od mesta Calafate kde ted jsme. Toto mesto se vyznacuje pomerem 1:10 mistnich k turistum a prisernymi turistickymi kartelovymi cenami jakekoliv dopravy a sluzeb. Co rict, kdyz nejlevnejsi zpusob dopravy (teoreticky krome stopu, ale cekaci doba je tu pres 5 hodin - vime z vl. zkusenosti) je pujceni auta u Hertzu - coz je kdekoliv jinde paradoxne nejdrazsi zpusob - a Hertz ceny drzi.
Optimalni cesta jak usetrit se ukazala jit na bus terminal, stoupnout si k info okynku a agitovat prichozi lidi na spolecne pujceni auta.
Akce se celkem zdarila. Za asi ctvrt hodiny jsem takhle naverboval dva Australany a jednu Bulharku. V poctu peti lidi jsme pak pujcili maleho ctyrdveroveho Fiata za asi 1600,- na den a jeli. Jeste se nam podarilo projet branou parku, driv nez tam prijeli rano rangeri, kteri vybiraji vstupne - no nebyli jsme sami - prece jen vybirat za moznost podivat se na kus ledu necelych 400,-/os nam prijde ponekud prilis.
Jedine co me nastvalo bylo, ze jsem chtel ridit, a jako na potvoru jsem si nechal v kempu ridicak, ktery taham pro tuto prilezitost celou cestu s sebou, no nic snad priste.


* pozn. vsechny uvedene ceny jsou v ceskych korunach konvertibilnich vuci argentinskemu pesu kurzem 6(a neco):1 :)


Vas+Han

Žádné komentáře: