pondělí 26. ledna 2009

A znovu z Argentiny

Ahoj vsichni,

Minuly tyden byl bohaty na zazitky (ostatne jako skoro kazdy tyden). Minulou nedeli nam totiz prijeli kamaradi Pavla s Honzou, takze se z naseho poklidneho flakani po strednim Chile stala razem rychlojizda smerem na jih.
Holt kompromisy jsou nekdy nutne. Jejich prijezd jsme oslavili typickymi stejky, pivem a vinem. Potom jsme jeli na jeden den (opet) do parku Alerce Andino. Ten bychom - spolu s nasledujicim parkem, kde jsme byli - mohli nazvat parky hovadskymi, kvuli velmi vysoke koncentraci hovad. Takovy ten hmyz, ktery u nas obcas sedne na cloveka a pichne, tu totiz narostl do rozmeru cmelaka a otravuje a otravuje.. Jinak bylo vedro, takze jsme se (ve chvilich mezi zabijenim hovad) koupali v rece i studenem jezere.
Potom jsme jeli pres Puerto Montt (opet vino a stejky..) do N.P. Puyehue. Je to trochu na sever, ale Pavla s Honzou rikali, ze to tam ma byt moc pekne. A Honza tam naplanoval pekny tridenni trek k termalnim pramenum a zpet. Taky jsme navstivili misto, kde maji byt pry i gejziry, ale videli jsme jen bublajici bahno a sirne sopouchy. V noci, kdyz jsme spali u termalu, jsem se probudil a rekl si, ze bych se mohl vykoupat v termalnim jezirku (spali jsme asi 30 metru od nej). Byla ticha jasna noc, jak na poustich byva. Asi pul hodiny jsem se tam rachal a koukal na hvezdy (clovek ma spoustu casu premyslet - napr. co napise do blogu). Pak jsem uz byl uplne vylouhovan tak jsem vylezl. Bylo ctvrt na tri, zalehl jsem a za ctvrt hodiny, o pul treti bylo zemetreseni - pravda slabe - ale v tom poustnim tichu me prislo silne dost. Zajimave bylo, ze z turistu co tam spali (s nami 7 lidi) se neprobudil ani jeden, naopak mistni caballeros - kterych tam bylo taky nekolik to probralo zrejme vsechny. Treti den, kdyz jsme se vraceli, zacal foukat silny vitr, ktery zvedal mracna prachu a popela - takze se obcas prakticky nedalo jit. Vecer vichr presel v regulerni bouri, ktera se rano zmenila v snehovy blizard stridajici se s destem a kroupama, teplota navic klesla nekam blizko k nule. Po obede bylo jasne, ze se pocasi asi neumoudri, tak jsme sklouzali bahnem dolu do udoli (Honza pri tom ohnul teleskopickou hulku). Dole bylo pocasi lepsi, ale uz se hnali od zapadu dalsi bourky a slehali blesky (zajimava kombinace, snih a blesky..). Potom jsme prejeli Chilske hranice (obligatni Chilska pohranicni buzerace a Argentinska lezernost) a zamirili do Bariloche, kde jsme stravili jednu noc. Mesto je to pekne (lezi v lesich na brehu ledovcoveho jezera Nahuel Huapi), ale priserne turisticke a drahe. Takze jsme hned nasledujici den vzali autobus do Esquelu, odkud toto pisu. Mimochodem - musime asi vypadat uz dost zbidacene, vcera jsem dostal: od jednech Argentincu v kempu pytel ovoce (na snidani), odpoledne me jeden cech, co jsme ho potkali dal Reflex, a vecer nam dalsi Argentinci darovali veceri: Polentu s nejakou cervenou omackou.. Asi uz pusobime jako uplni vandraci (nechci psat socialni pripady) - Pavla a Honza vypadaji o poznani lip, jim jeste nikdo nic nedal:)).

.. a bude hur ;)

Vasek a Hanka

3 komentáře:

Beaver řekl(a)...

Pocasi z domova - stridave nad nulou a pod nulou, prevazne ovsem hnusne. Vcera retezova srazka 6ti aut u Globusu neco malo po seste hodine (zajimave...) nasledovana srazkou dvou osobaku s BUSem nahore na odbocce od Siemensu k B/C zhruba mezi osmou a devatou. Ekonomicka krize je zatim v klidu, platy se zvedaly, cena benzinu klesala (aktualne zhruba 23/litr). Bezne informace mas beztak z webu :)

Oberstajgr řekl(a)...

Vendo, ty smejde, kam si zasantrocil secureID? :O)

Vašek řekl(a)...

Zdravim celou sichtu..
Koukam ze muj tajny blog uz asi neni tak tajny :))
SID - je na me klicence - bohuzel nedokazu ji odsud nejak presneji lokalizovat - tj. v tom bordelu co po nas zustal by ji nenasel ani Sh. Holmes..
Jinak dik za zpravy z domova :)